KONTAKTIRAJTE NAS

BGD VODOINSTALATERI
Hitne intervencije 00/24h

Zvaničan vodoinstalaterski servis
za Beograd

Telefon: 011/7477-399
Mobilni telefon: 065/3477-399

email:bgdvodoinstalateri@gmail.com

zamena sifona

ODRŽAVENJE GRANITNIH SUDOPERA

Granitne sudopere izrađuju se od kompozitnog materijala, čiji je glavni sastojak kvarc, najtvrđi element granita. Kao takve otporne su na ogrebotine i obojene namirnice. Voda jednostavno otiče niz granitnu sudoperu, a otporne su i na visoke temperature. Jednosavne su za održavanje i ne menjaju boju.

 

ODRŽAVANJE

Kod granitnih sudopera je značajno smanjenja mogućnost prijanjanja naslaga, što održavanje čini lakim. Međutim, voda prepuna kamemnca veliki je izazov za sve sudopere, pa tako i za sudopere od granita. 

Zato je jako bitno nakon korišćenja sudoperu dobro isprati mlakom vodom i prebrisati suvom krpom. Sudoperu povremeno možete očistiti deterdžentom za sudove ili sredstvom namenjenim za tu svrhu.

KAKO UKLONITI PRLJAVŠTINU, MRLJE I KAMENAC

Ukoliko primetite naslage prljavštine ili mrlje na vašoj sudoperi rastvorite deterdžent za sudove u toploj vodi i ostavite da deluje što duže. Ukoliko poseduje sredstvo za održavanje sudopera od granita možete ga koristiti umesto deterdženta za sudove.

Kamenac možete ukloniti na isti način kao i prljavštinu i mrlje, samo ćete koristiti 9% sirćetnu kiselinu (vinsko sirće).

Za uklanjanje tvrdokornih naslaga i sprečavanje nakupljanja i razmnožavanja bakterija preporučuje se da se periodično koristite specijalne proizvode za čišćenje koje lako možete nabaviti.

KAKO UKLONITI METALNE TRAGOVE

Metalne tragove od serpi i pribora za jelo možete ukloniti uz pomoć sunđera i nekog od sredstava za čišćenje u domaćinstvu.

NAPOMENA

Većina mrlja na granitnim sudoperama može se otkloniti blagim neabrazivnim sredstvima ili sredstvima za čišćenje na bazi amonijaka. Teže mrlje uklonićete sredstvima namenjenim za tu svrhu. Jake hemikalije i sredstva za čišćenje koja sadrže hlor ili hlorovodoničnu kiselinu mogu oštetiti površinu sudopere, te se ne preporučuje njihova upotreba.

 

Ukoliko vam je potrebna ugradnja sudopere za više informacija kliknite ovde.

BGD VODOINSTALATERI
Hitne intervencije 00/24h

Zvaničan vodoinstalaterski servis
za Beograd

Telefon: 011/7477-399
Mobilni telefon: 065/3477-399

email:bgdvodoinstalater@gmail.com

KNJIGA UTISAKA

Pozovite vodoinstalatera 00/24h