BGD VODOINSTALATERI


LEFKADA ILI KEFALONIJA?

Lefkada ili Kefalonija za savršeno letovanje? Pitanje koje često postavljaju svi oni koji planiraju letovanje u Grčkoj, na jonskoj obali. Pokušaćemo ovde da vam istaknemo prednosti i jednog i drugog ostrva, a na vama je da odlučite koje će te odabrati kao vašu sledeću destinaciju za vaš godišnji odmor.

LEFKADA

Lefkada je jedino ostrvo na jonskoj obali koje vam je apsolutno dostupno bez vožnje trajektom. Iako je reč o ostrvu, Lefkada je sa kopnom povezana pokretnim mostom, koji se periodično podiže kako bi omogućio prolazak jahti. Tako da ako se zadesite ispred Lefkade u trenutku kada je most podignut, moraćete da sačekate neko vreme da se spusti i omogući vam prelazak. Prelazak preko pokretnog mosta je apsolutno besplatan. Do Lefkade stižete savršenim autoputem, koji preko Makedonije i Grčke vodi prema Igumenici, a da biste stigli do Lefkade možete pratiti isključenje za Pargu, a zatim putokaze koji vode dalje prema pokretnom mostu. Posebna atrakcija za one koji letuju na Lefkadi je prolazak kroz tunel koji ide ispod mora i koji se plaća. Alternativa ovom tunelu je zaobilazni put koji se ne plaća, ali kada pomnožite izgubljeno vreme i pređenu kilometražu, ispostaviće se da niste uštedeli jer ste potrošili više goriva za ovaj zaobilazni put, a osim toga i vreme koje ste mogli bolje utrošiti na prelepoj Lefkadi. Kada pređete pokreni most, prvo mesto na koje nailazite na Lefkadi je ujedno glavni grad ostrva, Lefkas. Lefkas je jedno od dva mesta u kojem najčešće odsedaju naši turisti. Najveća mana Lefkasa je nedostatak plaža. Drugo mesto, popularno kod naših turista je Nidri. Grad Nidri se nalazi na istočnom delu ostrva, ima svoju plažu koja je zgodna za kupanje, ali ona nije to što vam može pružiti Lefkada. Najveći nedostatak Nidri je činjenica da je najudaljeniji od popularnih plaža na zapadnoj obali. Pored Nidrija i Lefkasa, možete se smestiti i u velikom broju drugih mesta. Jedno od zanimljivijih je Niiana. Nikiana je specifična po tome što većina vila ima svoju plažu, što može biti veoma dobro kada vas mrzi da obilazite ostrvo. Ukoliko želite da budete bliži popularnim plažama, birajte mesta na zapadnoj obali, ali imajte na umu da je tu izbor sužen. Jedno od mesta na zapadnoj obali  koje je relativno bliže plažama je Agios Nikitas. U samo mesto ne možete ući automobilom, tako da će te najčešće automobil morati da ostavite na magistrali, a ukoliko se zadesi da vlasnici imaju parking, računajte da će cena biti značjno viša, a imajte u vidu da Agios Nikitas u startu nije jeftin. Glavna prednost Agios Nikitasa ogleda se u njegovoj lepoti, reč je o malom mestu, koje se pruža duž jedne ulice, ali veoma živopisnom. Druga, još veća prednost je blizina jednoj od najpopularnijih plaža na Lefkadi, plaži Katizma

PLAŽE  NA LEFKADI

Kada je reč o plažama, Lefkada vam može ponuditi neke od najlepših plaža u Grčkoj. Kažu da oni koji odu na Lefkadu, posle imaju problem da u drugim delovima Grčke pronađu takve plaže. Najpopularnije plaže nalaze se na zapadnoj obali i one su specifične po mlečno plavoj boji, koju teško da negde možete videti. Imajte u vidu da ove plaže nisu pogodne za ronjenje jer je zbog specifine boje vode prozirnost jako mala. Takodje, na plažama na zapadnoj obali su talasi česta pojava. Oni mogu biti prilično veliki i zato ove plaže nisu pogodne za neplivače i malu decu. Ipak, jurenje talasa sa obala zna biti zanimljivo deci. Najpopularnije plaže na zapadnoj obali su već spomenuta Katizma, Porto Katsiki, Egremni, do koje se može stići samo brodom. Istočna obala Lefkade vam ne nudi boju mora kao zapadna, ali je more na istočnoj obali neuporedivo mirnije u odnosu na zapadnu. Ipak, otići na Lefkadu i provesti vreme na istočnoj obali možete smatrati izgubljenim vremenom. Zašto je to tako? Pa najbolje je da posetite Lefkadu i sami proverite.

VODOINSTALATER BEOGRAD

Potreban vam je iskusan, pouzdan i kvalitetan vodoinstalater. Na vašu adresu stižemo za 20 do 30 minuta. Kliknite ovde i zakažite intervenciju. Ne dozvolite da vam vaš odmor pokvare neispravne vodovodne instalacije. Uradite preventivni pregled instalacija pre odlaska na odmor. Naš vodoinstalater obaviće ovu uslugu po najpovoljnijim cenama u Beogradu.

Pozovite vodoinstalatera 00/24h